Львівські медики врятували дитину, у якої після аварії майже не відкривався рот

08.09.2023 17:17   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Львові щелепно-лицеві хірурги прооперували 9-річного хлопчика, який три роки практично не відкривав рот. Дитина потрапила у ДТП, коли їхала на скутері із родичами. У ній він отримав важку травму щелепи.

Про це розповіли у «Охматдиті».

Весь цей час після лікування хлопчик не міг достатньо відкривати рот. Всього на 0.5 см

«До операції він, по суті, їжу пропихав, протискав у ротик. Не міг інакше. Зуби лікувати ми не могли у стоматолога, горло глянути було теж нереально. Говорити було складно», — каже мама пацієнта.

Як розповіла щелепно-лицева хірургиня медзакладу Христина Погранична, в хлопчика стався перелом суглобової головки нижньої щелепи.

«У хлопчика утворилося зрощення між суглобовою головкою нижньої щелепи і скроневою кісткою. В операційній ми його роз’єднали, виконали часткову реконструкцію нижньої щелепи в ділянці суглоба. Також провели остеотомію суглобового відростка нижньої щелепи», — каже щелепно-лицевий хірург, професор Роман Огоновський.

Після оперативного втручання рот хлопчика відкривається вже до 3,5 см. Ще кілька днів після цього хлопчик перебував на штучній вентиляції легень.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews