Десятки львів’ян вийшли на одиночні пікети проти некритичних витрат під час війни

09.09.2023 18:18   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Ініціатором став львівський активіст Святослав Літинський.

У суботу, 9 вересня, львівський викладач і активіст Святослав Літинський вийшов на одиночний пікет проти некритичних витрат з бюджету під час війни. За його словами, ініціативу підтримали ще близько 60-ти людей, які також вийшли на одиночні пікети.

Попри те, що петиція Святослава Літинського до Кабінету міністрів про некритичні витрати набрала понад 25 тис. голосів, реакції влади на неї не було. А чиновники говорять неправду, коли кажуть, що тендери проводять для оцінки проектів і консервації.

«Отримав відповідь на свій інформаційний запит – жодної консервації не передбачається. Тендер чинний, договір підписано, роботи виконуються, як і виконувалися в 2022 році. Продовжують оголошувати тендери по всій державі на витрати та будови, які ніяким чином не вплинуть на обороноздатність держави в перспективі трьох років», – написав Станіслав Літинський, - пише "Захід.нет".

Водночас він додав, що Львівська обласна військова адміністрація скасувала тендер на будівництво лижеролерної траси.

Сьогодні після пікетів, за його словами, учасники висловили намір продовжити наступної п’ятниці, якщо ситуація з витратами не зміниться. Форму одиночного пікету обрали через те, що під час воєнного стану важко організувати масовий мітинг.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews