У Червонограді стартують консультації з громадськістю щодо перейменування міста

14.09.2023 18:32   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Консультації стартують з 2 жовтня та триватимуть 30 календарних днів.

Як повідомив учасник робочої групи з питань декомунізації при Львівській ОВА, депутат облради  Захар Миляник,  результати відповідна робоча група, створена при міській раді, має оголосити не пізніше, ніж за 10 робочих днів після їх закінчення.

Сьогодні, 14 вересня, таке рішення прийняли на сесії Червоноградська міська рада.

“Змінити назву міста, яке совіти перейменували на Червоноград 1951 року, рекомендував Український інститут національної пам’яті, відповідно до вимог закону Про декомунізацію, який набув чинності 27 липня 2023 року.

Консультації з громадськістю — обовʼязковий перший крок для перейменування міста. За назву, яку виберуть люди, має проголосувати місцева рада, а далі – Верховна Рада України”, – зазначив Миляник.

Також він додав, що для пересічного жителя міста чи громади перейменування Червонограда не тягне за собою фінансових видатків. Змінювати документи, наприклад, прописки чи будинкові, книги наразі не треба. Міняти адресу потрібно буде лише тим, хто, наприклад, незабаром захоче продати свою нерухомість чи вчинити інші важливі юридичні дії.

Проєкт рішення, за який сьогодні голосували у міській раді, за посиланням.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews