Суд втретє призупинив скандальну будову в Брюховичах

19.09.2023 15:36   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Йдеться про будівництво на ділянці площею 3,5 га в Брюховичах, де розташована недобудована школа.

Шевченківський районний суд міста Львова прийняв ухвалу, якою задовольнив заяву про забезпечення позову до подання позовної заяви.  13 вересня суд постановив накласти арешт на земельну ділянку площею 3,46 га, заборонив Підприємству громадська організація Асоціація інвалідів захисників вітчизни «Львівська здравниця» та будь-яким фізичним особам, юридичним особам, фізичним особам підприємцям від імені Підприємства  користуватися земельною ділянкою.

“Ухвала суду про забезпечення позову є виконавчим документом і підлягає негайному виконанню з дня її постановлення незалежно від її оскарження і відкриття виконавчого провадження.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею”, – йдеться у повідомленні.

Три роки тому Брюховицька селищна рада безкоштовно передала земельну ділянку в Брюховичах громадській організації «Асоціація інвалідів захисників вітчизни «Львівська здравниця», яка планувала тут збудувати реабілітаційний центр для ветеранів АТО. Втім, досить швидко виявилось, що насправді будувати будуть торговий центр і житлові будинки, а реабілітаційний центр займатиме лише 1% загальної площі. При цьому ринкова вартість виділеної безкоштовно ділянки становить близько 1,5 млн доларів США.

У лютому 2021 року було відкрито кримінальне провадження та накладено арешт на ділянку, восени 2022 року будівництво було заблоковано фізично – в’їзд на ділянку перегородили бетонними блоками. Проте з’явився новий інвестор і проєкт реанімували. Запорізька компанія Sensar Development, пообіцяла замість одного відсотку під реабілітаційний центр надати п’ять.

Мешканці селища Брюховичі зібрали підписи та звернулись до Генерального прокурора України щодо крадіжки в громади землі на вулиці Широкій та списання недобудованої школи.

Також стало відомо, що державний реєстратор Трускавецької міської ради Тарас Лужаниця зареєстрував як об’єкт незавершеного будівництва свіжовикопаний котлован на даній ділянці. Окрім того, минулого тижня представники Sensar Development задля захисту своїх інтересів почали “наймати” військових. Запорізька компанія доручила проводити громадський нагляд за роботами  Сергію Волинському («Волині»), майору ЗСУ, виконувачу обов’язків командира 36-ї окремої бригади морської піхоти, учаснику оборони Маріуполя.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews