Пропагандист зі Львівщини називає українців нацистами та закликає відновити СРСР

21.09.2023 21:46   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Володимир Паньчак-Шеремета через YouTube і соціальні мережі активно поширює російські наративи про “поганий Захід” і возз’єднання слов’ян.

Новий із Львівщини, Володимир Паньчак-Шеремета, який втік за кордон звертається через свій YouTube канал та соцмережі до українців, поширюючи російське ІПСО та наративи.

Отож, Володимир Паньчак-Шеремета, якому 42 роки, родом із Миколаєва Львівської області, але проживає десь на “гнилому Заході”. Є три версії: у Польщі, у Швеції, у Великій Британії, а саме в Лондоні. Принаймні він має карту побиту в Польщі, а також в соцмережах згадується його перебування у Лондоні.

Про людське око, діяльність Паньчака виглядає цілком нормальною – консультації з працевлаштування за кордоном. Згідно з даними YouControl, у Львові зареєстрований ТОВ “РоботаЄ”, де керівником фігурує його бізнес-партнер Руслан Довган. Вид діяльності цього ТОВ – агенство працевлаштування. Серед іншого також вказана діяльність інформаційних агенств, грошове посередництво, фінансовий лізинг та інше. Руслан Довгань, за попередньою інформацією, зараз також проживає не в Україні.

Таким чином, вони опрацьовують українців, які були вимушені покинути свій дім та шукати нової долі за кордоном.

Володимир Паньчак-Шеремета активно веде сторінки у соціальних мережах, особливо в YouTube й Instagram. За назвами сторінок важко запідозрити щось не те, бо асоціюються вони з пошуком роботи. Так, ютуб-канал Паньчака, який зареєстровано у 2015 році, має назву “РОБОТАЄ”, інстаграм-сторінка “robotae.official”.

Свій YouTube Паньчак перетворив на канал поширення всіх основних російських пропагандистських повідомлень. Хоч канал і має багато років, відео туди почали активно додаватися приблизно за рік до повномасштабного вторгнення. І майже жодне з них стосунку до працевлаштування за кордоном не має. Так, Паньчак-Шеремета одразу в лоб розпочав з дуже тригерних тем – поліція в Європі жахливо ставиться до українців, а Революція Гідності, за його версією, була держпереворотом: Янукович усіх нас рятував від страшного Заходу та “світових сил”. Тепер же ми “попалися на гачок”, а українців, як і слов’ян взагалі, хочуть знищити.

У своїх соцмережах пропагандист транслює зовсім протилежне своїй офіційній діяльності. Замість працевлаштовування українців за кордоном, він лякає їх “страшним Заходом”. Можливо, це він ловить людей “на гачок”?

null

 

Російські наративи

За всім цим конспірологічним безумством, на яке любить “вестися” й чимало українців, ми бачимо явні рашиські наративи:

  1. У всьому винен Захід, не Росія. Захід зіштовхує слов’ян лобами, аби їх винищити.
  2. В Україні диктатура “київського режиму”
  3. Слов’яни мають возз’єднатися, тобто Україна має стати частиною Росії.
  4. Захід загниває, там панує суцільна содомія та аморальні цінності. Українців у Європі винищують.
  5. Не беріть участь у “братовбивчій” війні. Тут хочеться окремо зупинитися. Паньчак-Шеремета, як уже зрозуміло, відвертає увагу від агресії Росії, перенаправляючи її на Захід. Він свідомо не згадує фактів винищення цілих міст російськими окупантами, катування українського населення та страти. Чоловік навіть повторює чи не слово в слово тезу російських пропагандистів про те, що влада України не оголосила війну (авторитетно заявляючи, що він юрист і знає, про що говорить). Проте, згідно з міжнародним правом, якогось особливо оголошення, коли на тебе напали та ведуться бойові дії, не треба. Словом, Паньчак-Шеремета агітує кидати зброю та тікати від мобілізації.

А тепер трохи детальніше:

“Back in the U.S.S.R.”

Основний наратив нашого героя: “у Радянському союзі було добре, усі були братніми народами та нам треба знову возз’єднатися, щоб протистояти разом Заходу”. Розкол СРСР, на його переконання, не був результатом недієвого політичного устрою чи прагненням народів до незалежності. Паньчак не бере до уваги 300-річну боротьбу України за свою незалежність і звірства росіян, скоєні проти нашого народу. Ні, причиною ліквідації Союзу, як каже пропагандист, була змова країн Заходу. У вигляді доказів він вставляє фрагмент передачі такого собі Євгенія Новікова, який і розказує про всі ті злі замисли. Новіков – білоруський пропагандист. Він вважає Крим “ісконно русскім”, а більшість українців – нацистами та бандерівцями. Крім жителів Донбасу.

null
 
null

Крім всього цього, Паньчак-Шеремета проводить телемости “Київ – Москва”, де збирає або відверто навіжених, як-от російський блогер Іван Бобров, або ж давно відомих проросійських пропагандистів, як Руслан Коцаба, який втік з України до США. Також пропагандиста зі Львівщини люблять цитувати у російських ЗМІ, а конкретно – відомий наратив “не все так однозначно”.

null

В Instagram-профілі Паньчака-Шеремети триває спільна з російським “православним” бізнесменом з Урала Сєргєєм Алієвім акція “За мир” – це серія коротких звернень людей, переважно з України, які закликають припинити війну й об’єднати Україну, Росію і Білорусь в одну країну.

І знову ж таки, не забратися росіянам геть з нашої землі, а “бросить оружие” нам, українцям, та об’єднатися з росіянами проти…та проти всіх: і Заходу, і євреїв, і влади України. Може, ще трохи проти російських можновладців, але не сильно.

“В Європі українців б’ють і не люблять”

Наступні наративи, про які голосно і голослівно говорить Володимир Паньчак-Шеремета – “колективний Захід свідомо знищує українців та всіх слов’ян”. Формуючи таким чином думку, що ЄС та інші країни є ворогом.

Після початку повномасштабного вторгнення цей пропагандист послідовно просуває наративи щодо поганого поводження з українськими біженцями в Європі. Нібито штучна війна в Україні є для того, аби “депортувати” українок у ЄС, де над ними спеціально знущаються.

Так він лякає українок викраденнями їхніх дітей і зникненням жінок на кордоні, або ж вбивством українців. Як приклад, Паньчак-Шеремета розповідає новину про начебто катування й вбивство поліцією українця у Гдині, що в Польщі, але деталі ціжєї трагічної ситуації він замовчує. Насправді, чоловік поводився агресивно та кинувся з кулаками на поліцейських. Його взяли в кайданки та поклали на тротуар в очікуванні ще одного патруля, а згодом українцю стало погано, він загинув. До слова, 45 хвилин українця реанімували та витягти з того світу, на жаль, не вдалося. Справжня причина смерті на той час не була встановлена, тому стверджувати, що чоловіка вбили не можна.

Разом з усіма цими страшними меседжами Паньчака-Шеремети, він закликає людей звертатися до нього щодо працевлаштування у Швеції, Польщі чи Великій Британії. Він створює образ месії, який у такій страшній і небезпечній Європі простягає руку допомоги українцям (попутно шепочучи на вухо російські наративи).

null

“Євреї знищують українців”

Наступна група тем, які висвітлює Паньчак-Шеремета, спрямовані на налаштовування людей проти української влади.

Він намагається переконати, що “влада України (євреї) під егідою Заходу (також євреїв) хочуть стерти з лиця землі українців і всіх слов’ян”. Зокрема, він не розуміє, чому влада підписала “зернову угоду” та вивозить збіжжя з країни, коли у нас війна і “ми всі помремо з голоду”. Відео під назвою “Голодомор в Україні 2022-2023” він опублікував рік тому. Зрозуміло, що його маніпуляції на тему голоду дуже поверхневі та необґрунтовані (зрештою, як всі інші) – ось уже добігає кінця 2023 рік, а голоду, на щастя, немає, період жнив був доволі успішним. Паньчак-Шеремета жваво маніпулює однією з найбільш трагічних тем для українців, але при цьому не згадує причини попередніх голодів в Україні, що вони були штучними та зумовленні політикою Радянського Союзу, який так прагне він відновити. До всього ж, Україна зараз не ізолявана і активно торгує з іншими країнами, отримує від них допомогу.

null

Ще одна новина, на якій робить акцент пропагандист, – на Тернопільщині людям “заборонили садити картоплю”. Так, це частково правда. Але не тому, що хочуть заморити українців голодом, а через хворобу картоплі. Ніхто не забороняв на 2 гектарах, про які згадується в новині, садити інші культури. Що більше, навіть рекомендують це робити. А от картоплю можна садити на інших ділянках. Паньчак-Шеремета про це не згадує, бо його ціллю є налякати людей.

Далі – Будапештський меморандум. Нібито країни Заходу спільно з тодішньою владою України спеціально позбавили нас захисту, ядерної зброї, аби в майбутньому ми не могли протистояти знищенню. Не з боку росіян, із ними все добре, а з боку “колективного Заходу”. Все це, на думку Паньчака, робиться для того, аби на території українців створити “Небесний Єрусалим”. Так, Паньчак антисеміт і в усьому звинувачує євреїв.

Загалом виходить, що війна в Україні є етапом побудови нового світового ладу й утворення “Небесного Єрусалиму”, який призведе до контролю та нагляду за громадянами. Ця теорія змови також мала зняти відповідальність за війну з окремо взятої країни – Росії.

“Коронавірус створили, щоб заярмувати українців”

Наступна тема, без якої не обходяться жодні “шеремети”, “чави” та “стахіви”, – це коронавірус. О так, його “придумали, щоб узяти українців в ярмо” та “запровадити диктатуру”. Так би мовити, глянути, як ми сприймемо покору. На противагу Паньчак-Шеремета наводить приклад Швеції, в якій експериментували з відсутністю карантину. Звісно, не згадуючи деталей, які не вписуються в канву цієї ІПСО – про рівень смертності порівняно з іншими країнами, інші методи боротьби з вірусом, які запровадила Швеція тощо.

Не оминув він і Закон № 4142, за яким регулюється система охорони здоров’я в Україні. З його слів, держава цим законом робить з України концтабір, де з громадянами можуть робити що захочуть: забирати їхню власність та бізнеси, насильно “колоти барматухою”, тобто вакцинами, й проводити експерименти на їхніх життях. Однак, все це був політ фантазії Паньчака-Шеремети, що не несла й краплинки здорового глузду. Ба бальше, у Верховній Раді розвінчали усі міфи, пов’язані з цим законом. Такі “лякалки”, якими не гребує і Паньчак-Шеремета, підозріло нагадують тези пропагандистів Кремля.

Найбільш прикро, що відео цього російського пропагандиста зі Львівщини набирають десятки тисяч, а подекуди й сотні тисяч переглядів. Своїми маніпулятивними діями, викривленою, а то й зовсім вигаданою інформацією Володимир Паньчак-Шеремета вводить в оману якусь частину українців.

То ж це не просто “антиваксер” чи конспіролог. Можемо припустити, що Володимир Паньчак-Шеремета є “рупором Кремля”, який налаштовує людей проти української влади, аби, так би мовити, “розхитати човен”, виступає за “рускій мір”, нівелює злочини Росії та показує так званих “хороших росіян”. Що це, якщо не російська пропаганда?

Джерело: “Еспресо.Захід” 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews