Земля на Львівщині є однією з найдорожчих в Україні

26.09.2023 18:11   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Найдешевшою стала земля на Херсонщині — 23 тисячі грн за гектар

Про це повідомляє Опендатабот, посилаючись на дані власного дослідження Моніторинга земельних відносин.

Загалом за два роки станом на середину вересня 2023 року, найбільшу кількість земельних угідь було передано у спадщину — 828 тисяч га. Для порівняння, за той самий час за договорами купівлі-продажу було продано лише 365 тисяч га. Загалом за весь період відкритого ринку землі було відчужено 448 тисяч га.

Більше половини — 203 тисячі га — були продані протягом перших 8 місяців з відкриття ринку, до початку повномасштабного вторгнення. В останні декілька місяців 2023 року зафіксовано падіння кількості угод. Ймовірно, це пов'язано з очікуваннями щодо розширення кола покупців землі — адже з 2024 року купувати землю зможуть й юридичні особи. Загалом, середня площа угоди “купівлі-продажу” складає 2,20 гектари. А середня ціна угоди становить 39-45 тис грн.

Найдешевшою стала земля на Херсонщині — 23 тисячі грн за гектар. А найдорожчі угіддя виявились на Львівщині — 132 тисячі грн за гектар.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews