ДП «Львіввугілля» сплатило борги своїм працівникам

05.10.2023 07:57   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Державне підприємство «Львіввугілля» вперше від початку року вчасно виплатило зарплату і станом на 4 жовтня не має боргів перед своїми працівниками.

Про це LVIV.MEDIA повідомив перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик.

За його словами, борг із виплати на підприємстві упродовж року коливався від місячного до двомісячного фонду оплати праці і складав в середньому 200 мільйонів гривень.

Позбутися боргу вдалося завдяки тому, що ДП «Укрвугілля» почало вчасно розраховуватись за отримане від львівських шахтарів паливо.

“Розрахунки за відвантажене вугілля упродовж цього року фактично здійснюються без затримок. Це важливо. З іншого боку джерелом фінансування є державна підтримка, програма реструктуризації вугільної галузі. Держава цього року надала допомогу ДП “Львіввугілля” на 300 млн грн. Однак це не значить, що держава просто фінансує підприємство, яке не може здійснювати господарську діяльність. Адже розмір прямої фінансової підтримки, порівняно з 2021 роком скоротився у 2,5 раза”, — розповів Андрій Годик.

За словами посадовця, за останні три роки, це перший випадок, коли «Львіввугілля» не має боргів із виплати зарплати посеред року. Зазвичай державне підприємство розраховувалось зі своїми працівниками під кінець або на початок року.

ДП «Львіввугілля» — найбільший промисловий видобувний комплекс Львівщини. У його складі — шість діючих вугільних шахт.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews