Львівський коледж самовільно перебудовує гуртожиток під елітні апартаменти

05.10.2023 13:13   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Міська ДАБК за фактом незаконних будівельних робіт звернулась в прокуратуру.

Львівський кооперативний фаховий коледж економіки і права замість реконструкції перебудовує студентський гуртожиток під апартаменти. Квартири у ЖК Golden Space продають по 47-57 тис. грн за м2. Про це у п'ятницю, 29 вересня, повідомили у департаменті містобудування ЛМР.

На вул. Золотій, 10 розташований 5-поверховий гуртожиток №2 Львівського кооперативного фахового коледжу економіки і права, який збудували ше в радянський час. Земельна ділянка площею майже 0,11 га, де розташований коледж, перебуває в комунальній власності та призначена для будівництва та обслуговування будівель закладів освіти та з 2017 року перебуває в користування коледжу.

Наприкінці липня 2023 року коледж звернувся до міської інспекції Держархбудконтролю за дозволом на реконструкцію гуртожитку. За виданим документом, коледж мав право провести реконструкцію гуртожитка, не змінюючи його зовнішньої конфігурації та функціонального призначення.

Водночас на сайтах продажу будівлю гуртожитка після реконструкції рекламують як елітні апартаменти Golden Space на 55 квартир. Як видно з візуалізацій, висоту гуртожитка змінять до шести поверхів, а простір навколо будівлі використовуватимуть як гостьову парковку. Будівництвом займається ТОВ «Амбер Девелопмент Компані». Забудовник пропонує купити однокімнатні квартири за ціною по 47-57 тис. грн за м2 та обіцяє ввести обʼєкт у експлуатацію наприкінці 2023 року.

29 вересня Львівська міська рада повідомила, що ці роботи незаконні й закликала мешканців не купувати квартири в Golden Space на вул. Золотій, 10.

«Наша інспекція уже скерувала листа в обласну прокуратуру. Ми звертаємось до правоохоронців належним чином відреагувати на вказані факти. Ця шахрайська схема повинна бути негайно зупинена», – зазначив керівник міської інспекції ДАБК Тарас Павлишин.

За даними аналітичної системи YouControl, ТОВ «Амбер Девелопмент Компані» зареєстроване в Житомирі понад 6 років тому. Власницями компанії вказані одеситка Юлія Владиченко та вінничанка Тетяна Голосенко.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews