Львівська архієпархія УГКЦ заборонила знімати кліпи у храмах без дозволу архієпископа після скандалу

28.10.2023 11:28   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Львівська архієпархія Української греко-католицької церкви заборонила зйомки кліпів у своїх храмах без дозволу архієпископів після скандалу навколо кліпу Сергія Жадана і Христини Соловій.

Про це повідомив Архієпископ і Митрополит Львівський Ігор Возьняк в офіційній заяві на сайті Львівської архієпархії УГКЦ.

"Наголошую, сьогодні, 27 жовтня, Василіанський Чин не проголошував жодної іншої офіційної заяви, крім перепрошення за допущення зйомок кліпу в храмі святого апостола Андрія. Архиєпархіальний уряд строго засуджує дії, які відбулися у храмі святого апостола Андрія.

Надалі, без благословення місцевого ієрарха, не дозволено знімати кліпи у храмах! Вірні очікують від монахів Василіан більш конкретних дій та належних висновків", – заявив архієпископ.

Раніше гурт "Жадан і Собаки" та Христина Соловій зняли кліп "Серце" у львівській церкві св. Андрія Первозванного.

Однак після виходу кліпу УГКЦ попросила музикантів видалити його через "антихристиянські цінності" – зокрема, там були зображені лесбійські поцілунки. Реакції у мережі були неоднозначні.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews