У поїзді «Дніпро-Львів» чоловік викрав автомат у військовослужбовця та поїхав хизуватися зброєю до своїх родичів

31.10.2023 22:02   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Суд дав фігурантові 2 роки умовного терміну.

Як повідомляє Zaxid.net,  9 грудня 2022 року зловмисник перебував у купе одного з вагонів пасажирського поїзда сполученням «Дніпро–Львів», що прибув на залізничний вокзал міста Львова. На сидінні він побачив автомат Калашникова «АКС-74», який був закріплений за військовослужбовцем, що їхав разом із ним.

«Усвідомлюючи, що вказаний автомат є нарізною вогнепальною зброєю, [фігурант] вирішив незаконно його привласнити», — йдеться у вироку.

Чоловік без дозволу взяв із сидіння автомат, повісив його собі на шию, вийшов із поїзда та поїхав маршруткою до місця проживання своєї матері. Там він заховав зброю в господарській будівлі.

На судовому засіданні обвинувачений визнав свою вину й пояснив, що забрав зброю з метою похизуватися. Каже, що вони з військовим перебували в сусідніх купе й разом розпивали алкоголь. Зранку «вийшли похмелитись в тамбурі», після чого фігурант «взяв автомат і пішов».

Сам військовий розповів, що їхав у відрядження з Дніпра до Львова, був у формі й мав автомат, який поклав під лавку. За його словами, після приїзду обвинувачений допомагав йому вийти з речами й повісив на себе автомат зі словами: «Я допоможу». Однак на вокзалі фігурант зник. Автомат шукали два дні по камерах спостереження.

Суд визнав чоловіка винуватим за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України та призначив йому покарання у вигляді 3 років позбавлення волі.

Однак суд вирішив звільнити його від відбування призначеного покарання із іспитовим строком на 2 роки. Протягом цього часу чоловік мусить періодично з’являтися до уповноважених органів та повідомляти про зміну місця проживання, роботи або навчання.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews