У Львові підвищать вартість проїзду в громадському транспорті

13.11.2023 23:16   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

З 11 грудня в громадському транспорті діятимуть нові тарифи.

Проїзд у громадському транспорті Львова подорожчає. Із впровадженням безготівкової оплати вартість проїзду може зрости до 20 грн. У понеділок, 13 листопада, під час засідання міської комісії транспорту, зв'язку та міської мобільності про це сказав керівник департаменту мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило, повідомив ZAXID.NET

За словами Олега Забарила, з 11 грудня в усіх видах міського громадського транспорту можна буде оплатити проїзд банківською карткою або пристроєм з NFC. Окрім цього, розрахуватися можна буде транспортною карткою “ЛеоКарт”. З 15 листопада кожен мешканець Львова зможе вільно придбати “ЛеоКарт”.

Також міська рада має до 11 грудня затвердити нові тарифи на проїзд у такий спосіб, аби пасажирам було дешевше користуватися “ЛеоКарт”. Очікувані тарифи поки становлять:

  • оплата «ЛеоКарт»  13 грн за одну поїздку;
  • оплата банківською карткою — 15 грн за одну поїздку;
  • оплата готівкою — 20 грн за одну поїздку.

Подані тарифи орієнтовні. Пізніше планують іще підвищити вартість квитка у водія за готівку, аби стимулювати львівʼян переходити на безготівкову оплату. До цього ж, у міській раді планують переглянути вартість абонементів та пересадкових квитків на всі види транспорту на 2024 рік.

Наразі вартість місячного абонемента на проїзд у міському транспорті становить 420 грн, а річного — 3650 грн. Одноразовий проїзд у міських автобусах коштує 15 грн, у електротранспорті — 10 грн готівкою у водія і 8,5 грн — у додатку “Приват24”.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews