У соборі святого Юра у Львові відновили ремонтні роботи з реставрації

17.11.2023 23:08   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

На початку листопада Голова Курії Львівської Архієпархії УГКЦ Митрополит Львівський Ігор Возьняк звернувся листом до управління капітального будівництва Львівської ОВА щодо відновлення ремонтно-реставраційних робіт.

Як повідомляє пресслужба Львівської ОВА, першочергово виникла потреба завершити облаштування сходів при центральному заході для зручності парафіян.

«З обласного бюджету в межах програми капітального будівництва об’єктів соціально-культурного та житлово-комунального призначення виділили 6 млн. грн. На сьогодні потрібно здійснити основні роботи для того, аби реконструкція була проведена відповідно до проекту. В пріоритеті, завершення сходів, які ведуть до Собору, а також улаштування водостічної системи навколо всього комплексу», – повідомив т.в.о. начальника управління капітального будівництва Роман Дуля.

Відкоригований проект по об’єкту «Проект реставрації та реабілітації (ревалоризації) об’єктів комплексу Пам’ятки архітектури Національного значення XVIII ст. ох. №376 Архикатедрального Собору Св.Юра в м. Львові (впорядкування території горішнього і долішнього подвір’їв, реставрація дзвіниці, брам та огорож, завершення реставрації Митрополичих палат, влаштування об’їзду північного і західного корпусів капітули), (інженерні мережі та благоустрій території) (коригування)» пройшов експертизу в частині проєкту та кошторису та отримав позитивний експертний звіт.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews