Невідомі особи пропонують 500 тисяч доларів за допомогу усунення о. Юстина Бойка зі Львова

30.11.2023 11:58   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Львові розгортається скандальна історія, пов'язана з намаганнями певних осіб усунути відомого священника Юстина Бойко від служіння у Львові.

Про це написав о. Юстин на своїй сторінці в Facebook.

«Певна відома група людей у Львові вже давно обговорює питання ціни і способу, щоби мене забрати зі Львова, бажано поза межі України. Я в це не хотів сильно вірити, але люди, які до мене приходили і мені про це говорили, мали не присягалися, що чули таку розмову в певних кабінетах» - написав о. Юстин Бойко.

Колега о. Юстина, чиє ім’я завбачливо не називають, поділився інформацією, що в кінці жовтня його намагалися підкупити. Пропонували йому грошову винагороду за сприяння в усуненні отця Юстина від служіння у Львові.

«Приїздили таємні гінці, закликали до машини під приводом освятити її і пропонували йому 250 тисяч доларів першим траншем, а коли все вдасться - ще раз таку суму за те, щоби мене забрали зі Львова», - йдеться в дописі. 

Як ще один доказ таких намагань, священнослужитель наводить дискусії у соцмережах. Один з дописів опублікувала колишня начальниця управління культури Львівської міської ради Ірина Магдиш у Facebook. 

Ірина Магдиш працювала у команді міського голови Андрія Садового керівницею управління культури міської ради Львова у 2014-15 роках. Скандал з тодішньою чиновницею розгорівся після публікації «Української правди». В інтерв’ю Ірина Магдиш висловила критичні зауваження на адресу церкви. 

«Є райони у Львові, де взагалі нічого немає – жодного культурного центру, жодної бібліотеки, театру або кінотеатру. Це мертві райони в культурному сенсі. Єдина розвага для людей в такому районі - церква. І церква починає на цьому жирувати і зловживати страшним чином. Якщо людина звикла ходити до церкви як на єдину розвагу у своєму світі, і вносити пожертвування, то церква буде процвітати», - сказала тоді Ірина Магдиш.

За якийсь час Андрій Садовий був змушений звільнити чиновницю під тиском громадськості.

За деякими чутками, активністю священника незадоволені у команді міського голови Андрія Садового. Ще у 2020 році у Львові спалахнув скандал через будівництво на території музею «Шевченківський гай» дерев’яної каплиці. Саме команда міського голови виявилася незадоволена спорудженням храму. Тоді ЗМІ міського голови називали отця Юстина «незаконним забудовником». У підсумку, капличку було демонтовано та перенесено до так званої української Кальварії — паломницького комплексу УГКЦ неподалік села Губичі на Самбірщині, який за сталінських часів став місцем мученицької загибелі багатьох священнослужителів та вірних.

Згодом отець Юстин вимагав у міської влади прибрати з площі Ринок у центрі Львова стриптиз-клуб. І це теж викликало спротив чиновників.

А вже зовсім нещодавно, саме священнослужитель розповів про одну з ключових ролей у скандалі, який трапився через зйомки провокативного кліпу Христини Соловій та Сергія Жадана. В прямому ефірі проєкту «Говорить Великий Львів». Він заявив, що храм відмолювали від осквернення. Священнослужитель розповів, як ввели в оману священників церкви Андрія і яке покарання понесуть отці за те, що дозволили знімати кліп у стінах церкви.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews