Львів'янин вбив суперника під час гри в шахи

01.12.2023 20:35   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Його засудили до 11 років тюрми.

Колегія суддів Галицького районного суду Львова засудила до 11 років тюремного ув’язнення львів’янина, який чотири роки тому вбив свого 82-річного суперника під час гри у шахи.

Вирок був оголошений 29 листопада, повідомляє Lviv.media.

 

З матеріалів справи відомо, що засуджений народився у Львові, у чоловіка вища освіта, а зі своєю жертвою він познайомився у шаховому клубі.

“18 вересня 2019 року, близько 19:30, перебуваючи у квартирі, під час конфлікту, що почався на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин, наніс близько двадцяти ударів молотком у голову потерпілому”, — йдеться у вироку суду.

Під час засідання обвинувачений вину заперечив, мовляв, він вбив суперника, перебуваючи у стані афекту.

Зловмисник розповів, що познайомився із потерпілим у шаховому клубі, задовго до вбивства. У день вбивства прийшов в гості до потерпілого, щоб зіграти в шахи, проте під час гри між чоловіками виникла сварка, яка переросла у бійку. За словами засудженого, потерпілий перший його вдарив кріслом.

“Від ударів у нього запаморочилось у голові. Після чого, він схопив якийсь предмет із дерева і почав ним наносити удари потерпілому. Кількість ударів не пригадує, оскільки для нього це був сильний стрес…Про дану подію не повідомив поліцію, оскільки не хотів засмучувати свою дружину, яка мала невдовзі народити дитину. Зазначив, що вбивати потерпілого він не бажав і не мав такого умислу та наміру”, — йдеться у вироку.

Після вбивства зловмисник забрав шахи і викинув їх у смітник.

Вбитого чоловіка виявили за кілька днів. Згідно з висновком судово-медичного експерта, той помер миттєво через відкриту черепно-мозкову травму та переломи кісток склепіння черепа.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews