Комунальнику з Самбора повідомили підозру через фіктивні угоди на ремонт вулиць

07.12.2023 12:10   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Виконуючому обов’язки директора комунального підприємства «Об’єднане» Самбірської міськради Євгену Квасу офіційно повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило важкі наслідки.

Про це інформує Львівська обласна прокуратура.

Мова йде про численні договори на ремонт вулиць у Самборі, які Євген Квас від імені КП «Об’єднане» уклав з матір’ю своєї підлеглої, яка працює там двірником. За даними прокуратури, саме Квас організував реєстрацію матері своєї підлеглої як фізичної особи-підприємця.

Загалом КП «Об’єднане» уклало з Оксаною Данько 55 договорів на загальну суму 8,2 млн грн. При цьому усі закупівлі провели без конкурсу, за прямими договорами, оскільки сума кожного не перевищує 200 тис. грн.

Читайте також

Після травневої публікації наші партнери з «Центру громадського моніторингу та досліджень» скерували три звернення до Держаудитслужби щодо ймовірного зумисного подрібнення тендеру з метою уникнення процедури відкритих торгів. Львівська обласна прокуратура підтвердила це припущення.

«Всупереч законодавству, здійснив поділ ремонту вулиць на окремі роздрібні договори та без проведення відкритих торгів уклав з нею, як підрядником відповідні договори. При цьому чоловік достовірно знав, що даний «підприємець» немає досвіду та засобів для виконання умов договору. Згодом для виконання ремонтних робіт він безоплатно залучив підпорядкованих йому працівників та техніку. Після чого підписав акти приймання виконаних робіт, у яких зазначались відомості про роботи, які фактично виконані не були та матеріали, які фактично використані не були», – сказано у повідомленні Львівської обласної прокуратури.

Щоправда, у релізі мова йде про угоди лише на 1,5 млн грн, а не 8,2 млн грн. Як виявилось, після публікації NGL.media більшість договорів на суму майже 6 млн грн, за даними Prozorro, були розірвані.

Звинувачення Євгенові Квасу висунуто за ч. 2 ст. 364 КК (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). У випадку доведення вини у суді йому загрожує позбавлення волі від трьох до шести років і штраф від 671 тис. грн.

Наразі, за даними прокуратури, вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення його від займаної посади.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews