У РПЦ видали «патріарший календар» з усіма ієрархами УПЦ МП, — Євстратій Зоря

15.12.2023 21:48   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Російська православна церква випустила "Патріарший календар" – офіційне видання РПЦ, куди включені всі діючі єпископи РПЦ і Української православної церкви Московського патріархату, при цьому останні описані саме як архієреї МП.

Про це у Фейсбуці повідомив митрополит Православної церкви України Євстратій Зоря, ілюструючи сказане сторінками патріаршого календаря.

"У Мск випустили "Патріарший календар" – офіційне видання РПЦ, де всі діючі єпископи тієї структури, яка себе називає "незалежною УПЦ", – описані саме як архієреї Московського патріархату. Чи хтось із них письмово і офіційно заперечив/заперечить свою приналежність до МП?" – пише митрополит.

Також, митрополит звернув особливу увагу, що ані митрополита Симеона (Шостацького), ані митрополита Олександра (Драбинка), які раніше були архієреями МП, немає в календарі. "Бо вони, на відміну від тих, чиї фото нижче можна бачити, реально розірвали свою підлеглість Моспатріархії", – констатував Зоря.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews