Волонтери нарікають на проблеми під час перетину кордону на Львівщині

20.12.2023 18:23   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Система «Шлях» не допомагає волонтерам безпроблемно перетнути кордон.

Через це благодійники вимушені довго чекати або взагалі повертатися ні з чим, інформує Львівська хвиля.

Водночас щодня кордон перетинають майже 6 тисяч чоловіків. Частина з них перевізники, непридатні до служби та ті, що супроводжують людей з інвалідністю.

Натомість волонтери, які щодня допомагають військовим, не можуть повноцінно виконувати свою роботу. Пояснив у чому проблема заступник начальника штабу Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України Ігор Матвійчук.

«Щодо в’їзду в Україну – ця затримка більше пов’язана з декларуванням, саме з процедурою декларування. Ми знаємо, що з 1 грудня процедура змінилася, звісно ускладнилася, тому що ми залучили до цієї роботи і оперативних наших працівників… Йде перевірка, перевірка фондів, перевірка документів, які вони надавали», – зазначив Ігор Матвійчук.

За його словами, останнім часом суттєво зменшилась кількість волонтерів, які перетинають кордон за системою «Шлях». Щодоби таких реєструють 150-200 осіб.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews