У Львові дозволили збудувати житло на місці колишнього винзаводу

28.12.2023 12:38   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Забудовники пообіцяли більше третини території використовувати для рекреації.

У Львові дозволили збудувати житло на місці колишнього винзаводу, що на Погулянці. У середу, 27 грудня, більшість депутатів міської ради проголосували за таке рішення. 47 депутатів встановили межі земельної ділянки, а також надали ТзОВ "Аттельмаєр-інвест" в оренду ще одну земельну ділянку поруч, - пише lviv.media.

Будівлі колишнього винзаводу компанії «Укрвино», які перебувають в аварійному стані, розташовані на площі майже в п’ять гектарів. З 2019 року ці споруди перебувають у приватній власності та вже кілька разів перепродувалися. Нинішні власники планують звести там житлові багатоповерхівки, дитячий садок, спортивно-відпочинковий комплекс та апарт-готель.

Під час обговорення на засіданні сесії деякі депутати цікавилися результатами архітектурного конкурсу щодо забудови цієї території, а також долею мозаїчного панно, яке збереглося на одній зі стін колишнього підприємства.

Ситуацію довкола цієї земельної ділянки прокоментував головний архітектор Львова Антон Коломєйцев. За його словами, переможцем архітектурного конкурсу став відомий львівський архітектор Микола Рибанчук. Згідно з його проєктом, на місці винзаводу планують звести комплекс будівель, які, окрім житлової, також виконуватимуть громадську і спортивну функції. У майбутньому більше третини території має використовуватися з рекреаційною метою.

Також на території мають зберегти всі цінні будівлі. Зокрема передбачено реконструювати «довгий корпус» колишнього винзаводу та переробити його під спорткомплекс з басейном. Щодо мозаїки, то її долю зараз вирішують: панно можуть або перенести в інше місце, або законсервувати, заявив Антон Коломєйцев.  


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews