Львівська ОВА та Міжнародний медичний корпус у 2024 році посилять співпрацю і координацію роботи щодо потреб ВПО

31.12.2023 14:19   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Йдеться про медичну галузь та соціальний захист. 

Про це розповів очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

Львівська ОВА та Міжнародний медичний корпус у 2024 році посилять співпрацю і координацію роботи щодо потреб вимушених переселенців та людей з вразливих категорій, які постраждали внаслідок воєнних дій росії. Йдеться про медичну галузь та соціальний захист. Це передбачає Меморандум, дію якого ми продовжили цими днями.

Упродовж 2023 року Міжнародний медичний корпус надав гуманітарну допомогу 114 тисячам бенефіціарів на Львівщині.

Проводили навчання для освітян та представників релігійних спільнот: охорона психічного здоров’я та психосоціальна підтримка, запобігання і реагування на гендерне насильство.

Представники організації допомагали також із підготовкою прихистків для ВПО до зими. Завдяки партнерству Міжнародного медичного корпусу та офісів Координаційного центру підтримки цивільного населення при Львівській ОВА, які ми розгорнули у всіх районах нашої області, психологічну допомогу отримали більше ніж 30 тис. людей. А у Стрийському та Дрогобицькому районах надавали ще й гуманітарну допомогу.

Під час  зустрічі Козицький наголосив, що у прийдешньому році для нас важлива співпраця на базі реабілітаційних відділень кластерних лікарень Львівщини, адже кількість людей, які потребують якісної реабілітації, зростає з кожним днем.

"Також – поглиблення співпраці у Координаційних центрах, зокрема, підвищення кваліфікації психологів і соцпрацівників, навчання для вчителів, робота з людьми старшого віку, створення центрів підтриманого проживання і розвиток позашкілля, створення молодіжних центрів і рад у громадах, відкриття бібліотечних просторів", - зазначив посадовець.

Міжнародний медичний корпус також планує провести поточний ремонт пʼяти закладів охорони здоровʼя на Львівщині та Івано-Франківщині, відкрити безпечний простір для жінок і дівчат у Дрогобичі й співпрацювати з Superhumans Center – прагнуть допомагати із пошуком роботи ветеранам і воїнам з інвалідністю.

"Дякую представникам Міжнародного медичного корпусу за співробітництво. Вірю, що наступного року воно буде ще продуктивнішим. Заразом висловлюю вдячність усім нашим партнерам, які в цей непростий час залишаються чуйним до потреб наших співгромадян та щодня допомагають тим, хто цього потребує", - додав він.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews