У трьох заблокованих пунктах пропуску, суміжних із Львівщиною, на в’їзд в Україну очікують близько 1100 вантажівок

05.01.2024 17:55   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Станом на ранок 5 січня на в’їзд в Україну у ПП "Шегині-Медика" очікує 600 вантажівок. Ще 500 вантажівок – у пунктах пропуску "Краківець-Корчова" та "Рава-Руська-Гребене".

Про це Суспільному повідомила речниця Львівського прикордонного загону Олександра Кучковська.

За інформацією прикордонників, станом на ранок 5 січня на в’їзд в Україну у ПП "Шегині-Медика" очікує 600 вантажівок. Ще 500 вантажівок – у пунктах пропуску "Краківець-Корчова" та "Рава-Руська-Гребене".

"У "Краківці" та "Раві-Руській" блокування руху вантажівок продовжується з 6 листопада минулого року: у "Краківці" – у напрямку в’їзду в Україну, в "Раві-Руській" – в обох напрямках", – повідомила Олександра Кучковська.

Блокування пункту пропуску "Шегині-Медика" польські фермери відновили 4 січня. Там пропускають декілька транспортних засобів на годину.

"У ПП "Медика" була певна кількість вантажівок на момент початку цих акцій, які вже проходили види контролю. Вночі (5 січня, – ред.) ми уже помітили, що кількість вантажівок, яка проїхала в Україну – приблизно вдвічі менша, ніж зазвичай", — каже речниця Львівського прикордонного загону.

6 листопада, близько 14:00 за українським часом, польські перевізники почали блокувати рух вантажівок у пунктах пропуску "Краківець-Корчова", "Ягодин-Дорогуськ" та "Рава-Руська-Гребенне".

Асоціація "Укравтопром" із посиланням на Міжнародну транспортну асоціацію України зазначила, що причина страйків — надмірна конкуренція після лібералізації міжнародних перевезень між Україною та країнами ЄС.

23 листопада до страйків на кордоні долучилися польські фермери, які протестують на пункті пропуску "Шегині — Медика".

Польські перевізники 11 грудня 2023 припинили страйк на пункті пропуску "Ягодин — Дорогуськ". Митниця запрацювала у звичному режимі, пропуск вантажівок відновили в обидва боки.

Того ж дня перед пунктом пропуску польська вантажівка знову заблокувала рух. Після попередження від польських правоохоронців фуру прибрали.

З 15:00 години 18 грудня 2023 польські перевізники знову заблокували рух вантажівок на міжнародному пункті пропуску "Ягодин-Дорогуськ".

Біля польського пункту пропуску "Медика", що суміжний із українським ПП "Шегині" 4 січня 2024 року польські фермери відновили протест. Попередній – тривав місяць із 23 листопада до 24 грудня.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews