У Львові презентували відреставровану статую Скорботного Христа

16.01.2024 14:18   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

15 січня у львівському Музеї Пінзеля, на українсько-польській виставці “Те, чого не видно”, презентували відреставровану фігуру Скорботного Христа. Скульптуру реставрували у Варшаві коштом польських партнерів.

Скульптуру демонтували з купола каплиці Боїмів у 2021 році через активне руйнування та перенесли до майстерні. Після початку повномасштабної війни Скорботного Христа перевезли у Польщу. Над реставрацією пам’ятки працювали понад 20 спеціалістів.

“Фігура, на жаль, дуже потребувала консерваційних робіт. Спочатку консервація мала бути проведена у Львові. Але у 2022 виявилося, що це, на жаль, неможливо. Було погодження зі сторони Міністерства культури України, щоб скульптура потрапила до Польщі. І весь процес досліджень та консервації відбувся у Польщі”, — розповіла “Суспільному”  директорка інституту “Полоніка” Дорота Янішевська-Якубяк.

У майбутньому планують розпочати роботи з реставрації та консервації самої каплиці Боїмів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews