Садовий незаконно розпоряджається державними землями

16.01.2024 19:33   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Міський голова Львова Андрій Садовий на 18-ий рік мерства відчув себе абсолютним володарем міста і дозволяє собі незаконно розпоряджатися землями.

Скандальна і дуже неприємна ситуація виникла із Митрополичими садами Собору святого Юра – одного з найвідоміших соборів України. Ще із 1951 року Митрополичі сади перебувають у державній власності: ними користуються Концерн РРТ та Адміністрація Держспецзв’язку. Незважаючи на це, у 2020 році Садовий та Львівська міська рада, в обхід закону, передали 2 га землі у власність УГКЦ.

Зрозуміло, що законні власники землі одразу пішли в суд. І виграли його. У вересні минулого року Господарський суд Львівської області підтвердив протиправність дій міської ради і повернув землі Концерну РРТ. Тепер проти Садового і депутатів Львівської міської ради відкрите кримінальне провадження за перевищення владних повноважень.

На цьому етапі Садовий вирішив підвищити ставки і, маніпулюючи темою церкви, перетворити справу на загальнонаціональну та політичну. «Вибачте, пане Президента, є собор святого Юра, є земля – Митрополичі сади, ми її передали церкві…», – із такими словами міський голова Львова звернувся до Президента Зеленського на під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад торік у грудні.

Очевидно, що логіка Садового така: якщо вдасться відстояти незаконне рішення міської ради – то міський голова Львова постає як віруючий борець за інтереси церкви, а якщо ні – то це можна перевести у політичну площину, заявляти про тиск на місцеве самоврядування і т.д.

За даними джерел, адміністрація Держспецзв’язку, після доведення своєї правоти в судах і встановлення винних в межах кримінального провадження, планувала самостійно передати спірну земельну ділянку у власність УГКЦ. Але тоді б усі лаври обійшли Садового, а він, як видається, такого допустити не може і гратиме на цій темі до кінця. Тим більше перед загрозою кримінальної відповідальності.

Також нещодавно у Львові був скандал із готелем «Власта», що належав Міноборони. Тільки завдяки розголосу він не був знятий з аукціону та не переданий безкоштовно в комунальну власність міста.

Джерело


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews