«Тамара» впала: на Львівщині знесли ще один радянський пам'ятник

19.01.2024 17:25   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У селі Берездівці Новороздільської громади знесли монумент радянського періоду.

“Знадобилось звертання обласної ради до Синютки (керівництво громади – його партія), щоб місцева знать вирішила не грати вар’ята”, – прокоментував демонтаж радянського монумента Олег Радик, учасник робочої групи з декомунізації на території Львівщини та радник начальника Львівської ОВА для видання "Бомок".

 

Наразі у Львівській області залишається не декомунізованою лопатинська громада. Там ситуація доволі неоднозначна.

"Найбільше чинить опір Лопатинська громада. Там немає комунікації ні з головою, ні з місцевими мешканцями. Станом на зараз у них є 11 об”єктів”, — каже директор департаменту комунікацій та внутрішньої політики Львівської ОВА Андрій Горун.

На жодні звернення та протоколи робочої групи, за словами пана Горуна, в цій громаді не реагують. В ЛОВА планують провести демонтаж “власними силами”.

У самій громаді такі звинувачення заперечують.

“Оті, що сидять у Львові, до кінця не знають, що в нас робиться. В нас все зроблено перед законодавством, крім чотирьох памʼятників, памʼятних обʼєктів. Тому що вони є памʼятними знаками місцевого значення. Тобто вони — під охороною. Мають охоронні номери. Ми не можемо винести, бо там є поховання, там є реально людські поховання. В Лопатині — 560 чоловік похованих. В Кустині, Куликові по четверо чи по троє. Розумієте, там не так все просто”, — каже Олег Микитин, голова Лопатинської ОТГ.

Представники громади написали листа у Львівську ОВА із запрошенням приїхати до них та зробити виїзне засідання, аби на місці розібратися з кожним знаком окремо.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews