Київ зросійщений і не цінує українську мову. Інтерв’ю з казахом, який переїхав жити Україні

23.01.2024 09:46   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Євген Алексєєв – родом із Казахстану, але має українське коріння.

Також молодий чоловік прекрасно знає українську мову, яку вивчив уже в дорослому віці. Його вразила готовність українців захищати свою країну. Втім шокувало, як у Києві досі толерують мову окупанта.

Євген мріяв побувати в Україні і здійснив своє бажання. Приїхав у травні торік. І залишився попри війну. Зараз він мешкає у Львові і займається реабілітацією військових.

В інтерв’ю NTA Євген розповів, що найбільше дивує іноземців після приїзду в нашу країну, поділився негативним досвідом спілкування з російськомовними громадянами та пояснив, як у час війни йому вдається розвивати сферу реабілітації військових.

«У Казахстані, якщо ви виглядаєте, як європейка, то вас можуть назвати росіянкою. Моя мама спілкується російською, але я зробив крок, щоб це все змінити. На жаль, у Києві моментами можна відчути, що українці нічим не відрізняються від росіян. Якби українці вчили історію своїх предків, то в Україні більше б цінували мову Я звертаюсь до людей українською, а вони мені відповідають російською. Саме тому Київ мені не сподобався, бо там говорять російською», – каже Євген Алексєєв.

 

Джерело: NTA

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews