СБУ допитала Кучму у кримінальному проваджені щодо зловживання владою – ЗМІ

24.01.2024 18:03   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Кучма й інші чиновники Дрогобицької міськради відчужили у приватну власність низку земельних ділянок комунальної власності загальною площею близько 13000 кв.м.

Сьогодні 24 січня 2024 року у межах розслідування у кримінальному провадженні СБУ провели допит Дрогобицького міського голови Тараса Кучми щодо його участі у вчиненні злочинущодо зловживання посадовим становищем.

Про це пише видання «Варто – Галицькі новини» з посиланням на власні джерела.

Як зазначається, міський голова та інші службові особи виконавчих органів Дрогобицької міської ради підозрюються в тому, що вони за попередньою змовою, з метою одержання неправомірної вигоди для себе та інших осіб, використовуючи надану владу та службове становище, в супереч інтересам служби, незаконно, ігноруючи недостатню кількість голосів депутатів, необхідних для прийняття відповідного рішення міської ради, відчужили у приватну власність низку земельних ділянок комунальної власності загальною площею близько 13000 кв.м. що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом інтересам держави та територіальної громади, та завдали Дрогобицькій громаді збитків на суму понад 2,5 млн. грн.

27 травня 2021 року Дрогобицький міський голова, в порушення вимог Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», підписав рішення міської ради про передачу у власність чотирнадцяти земельних ділянок, без необхідної кількості голосів депутатів.

Крім цього, міського голову допитували щодо незаконного відчуження ще чотирьох земельних ділянок на вул. Трускавецькій, які знаходяться у рамках об’єкту природно заповідного фонду.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews