На межі Львівщини і Закарпаття встановили вітряк

26.01.2024 09:18   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Вітряк потужністю 4,8 МВт має висоту 120 м та 152-метровий діаметр ротора.

Про це повідомляє Українська Вітроенергетична Асоціація – УВЕА.

Першу вітротурбіну вітропарку “Островський” встановили на території Нижньоворітської громади на кордоні Львівської та Закарпатської областей.

“Вітротурбіна з одиничною встановленою потужністю 4.8 МВт має висоту башти 120 м і діаметр ротора – 152 м. За таких технічних характеристик, цю вітротурбіну можна назвати “вітротурбіною середнього розміру”, порівняно з іншими вітротурбінами, що працюють сьогодні в Україні. Встановлення першої вітротурбіни – важливий етап у реалізації будь-якого вітроенергетичного проєкту. Наступним кроком є підключення до електричної мережі, і генерація електроенергії для споживачів. Загальна встановлена потужність запланованої ВЕС становитиме 80 МВт. Обсягу електроенергії, який буде вироблятися вітровий парком “Островський”, достатньо для щорічного забезпечення екологічно чистою електроенергією майже 50 тисяч домогосподарств”, – йдеться у повідомленні.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews