Скандальне будівництво у Брюховичах: поки правосуддя у глухому куті, забудовник пропонує відкупне

26.01.2024 22:32   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська
У Брюховичах тривають махінації з будівництвом готелю на березі водойми.
 
Скандальна справа щодо будівництва готелю у Брюховичах по вулиці Широкій 2 чи то стоїть на місці, чи то розвивається не в тому руслі. Зрештою, попри всі суди і відстоювання землі, все ж робоча група жодних кінцевих рішень не прийняла після відвідин місця забудови. 
 
Юлія Лацик чітко розставила всі акценти щодо порушень і "темних" схем міськради у скандальній справі. 

Забудовник пропонує під реабілітаційний центр вже 3000 м2 і цю площу він готовий передати місту в якості компенсації ринкової вартості ділянки. Тобто, таке собі «відкупне». 3000 м2 в обмін на закривання очей щодо грубих порушень містобудівного законодавства.

Відносно будівництва апартаментів, забудовник пояснює:

  • що їх буде менше ніж зазначено в проекті (а там передбачено аж 437 шт !);
  • розказує, що ці апартаменти не є житлом, бо функціонуватимуть як готельні (то відобразіть ці будівлі в проекті як «готель»! Чи слабо?);
  • що набудовані апартаменти передадуть в обслуговування готельного оператора (але якого саме, вже пів року назвати не можуть);
  • акцентує, що корисна площа забудови лише 32 886 м2, але при цьому оминає цифру 49 358 м2, стверджуючи, що про останню говорять ті хто в будівництві не розбирається.

Та чого ж не розбирається…Тут зовсім нескладно.

Щоб забудовник зміг отримати хороші гроші за продаж корисних 32 886 м2 (з яких 23 597 м2 апартаментів!), йому треба збудувати ще і 16 442 м2 некорисної площі: приміщення загального користування (коридори, сходові клітки тощо), різні технічні приміщення.

От вам і 49 358 м2 забудови. (P. S. Зведені дані з проекту у таблиці на першому фото, а сам проект можна вивчити за посиланням, яке в першому коментарі).

І всі «компроміси» та «чесне слово» Забудовник пропонує скріпити меморандум чи якоюсь угодою.
Тільки от затверджувати свої обіцянки внесенням змін в містобудівні умови та коригуванням проектної документації – не збирається.

Звісно, що для ЛМР, пропозиція 3000 м2 під проект UNBROKEN, може бути зручна. До того ж, зовсім нескладно для громадськості це інформаційно припіднести як «мудрий компроміс», коли «і вовки ситі, і вівці цілі». Тим більше, що це чудовий привід для красивого піару в майбутньому: мовляв, от, яке велике досягнення! з 500 до 3000 м2 площі під реабілітаційний центр “Незламні” в забудовника вибили і пішло поїхало…

Але насправді «вівці» цілі не будуть. Бо, наразі, від намірів будувати 23 597 м2 апартаментів забудовник аж ніяк не відмовляється.

Вкрадену у громади Брюхович, цінну і в розкішному місці ділянку, площею 3,5 га, поруч якої ліс та свердловини термальних вод, хочуть використати НЕ для єдиної і важливої цілі – будування великого реабілітаційного комплексу. А, наголошу, виключно це будувати обіцяли громаді коли брали ділянку в користування!

На цю ділянку до зібралися ще і цілий квартал житлових апартаментів впхати, у співвідношенні 10 % реабіліт центр і 90% комерійно-апартаментна забудова.

На судових полях – теж цікаво…

І прокуратура, і ЛМР з забудовником судяться, але успіхів чомусь поки не видно. Чомусь їм не вдається добитися в суді забезпечення позову. Кидається в очі те, що ЛМР і прокуратурі суд часто відхиляє позовні заяви, бо виявляє в них недоліки чи технічні помилки. Від цього судові процеси розтягуються в часі, але по суті справа стоїть на місці. І забудовник-відповідач, в господарський суд на засідання не приходить…
Можливо тому, що загрози тут не відчуває?

Судяться з забудовником і мешканці. Їхні позовні заяви, суд приймає, і недоліків чи технічних помилок в них не знаходить. І сторона забудовника на ці судові засідання приходить. В суді мешканці Брюхович, навіть, забезпечення позову добились. Та, на жаль, забудовник його скасував.

Тож чи дійсно, ЛМР з прокуратурою як «добрі герої», з усіх сил судяться з «кривдником» Забудовником, а «погані» суди щоразу пасують в бік останнього…?

Чи все це, просто, гра акторів? а вистава про неуспіх в судах, лиш для того, аби виправдати в очах громадськості «меморандум» з Забудовником…?

Все це ми, рано чи пізно, побачимо.

Ну а поки що не збавляємо обертів, відслідковуємо дії ЛМР, прокуратури, судові процеси та настрої, які великою мірою ретранслюють депутати у своїх репліках, ідеях, спічах.

null

null

null

null

null


 

За інформацією Юлії Лацик Facebook


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews