У Нідерландах відкрили виставку семи українських художників “Guardian Spirits”, яку організував Благодійний фонд Козицького

28.01.2024 13:57   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

В експозиції – 39 творів живопису, графіки, скульптури та відео-арту.

У Нідерландах відкрили виставку семи українських художників “Guardian Spirits”. яку організував Благодійний фонд Козицького “Ми і світ”. Про це 28 січня повідомив глава Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький,

В експозиції – 39 творів живопису, графіки, скульптури та відеоарту: Міри Бачкур, Сергія Декалюка, Віталія Греха, Вови Кено, Ірини Максимової, NOTUKO та Володимира Семківа. Триватиме виставка до початку березня та завершиться аукціоном. Під час благодійного заходу зберуть кошти на протезування двом воїнам, які проходять лікування у Superhumans Center. А ще – на облаштування арттерапевтичного реабілітаційного простору у Львівському будинку офіцерів.

У відкритті взяв участь мер міста, а директор музею навіть провів дослідження про сучасне українське мистецтво. До відкриття виставки долучилися також посли України й Польщі в Нідерландах, віцемер Вроцлава, почесний консул України в Нідерландах, низка артдилерів, критиків, місцевих політиків та підприємців.

Дякую митцям, які передали свої роботи, Христині Береговській і всім причетним. Переконаний, що це тільки початок нашої тісної співпраці на музейній і мистецькій мапі Нідерландів. Продовжуємо гідно представляти Україну у світі та боротися за неї тут, вдома”, — зазначив Максим Козицький.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews