Гринкевичі збудували у Львові маєток на 600 кв. м та «прихопили» міську землю

31.01.2024 19:24   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У міськраді заявили, що будинок звели без дозволів на забороненій території.

Розслідувачі hromadske з'ясували, що родина Гринкевичів сховала від слідчих маєток на 600 кв.м, розташований у Львові. 

Ділянки землі у садовому товаристві «Пролісок» були оформлені на Світлану Гринкевич та її матір Ірину Федак. Зараз на цій території стоїть маєток, якого, за словами журналістів, немає в жодних реєстрах.

У технічних документах вказано, що площа маєтку — 600 кв.м. На його території розташовані сауна, кінотеатр, спортзал, СПА-зона, читальна зала, три спальні, п'ять санвузлів та інші приміщення.

null
Фото з мережі Інтернет

Розслідувачі оцінили маєток у близько 20 млн грн, а ділянку, на якій він розташований — у близько 5 млн грн.

Інформацію про ніде не зареєстрований будинок прокоментували у Львівській міській раді. Любомир Зубач, заступник міського голови Львова з питань містобудування, заявив, що віллу звели без дозволів, «прихопивши» міську землю і трохи лісу.

«Басейн там, де мали би бути сади. Особняк, що своїм подвір’ям заліз на землі природо-заповідного фонду. Захоплення двох комунальних ділянок. Та самовільна дорога через ліс. І, звичайно, без жодного дозволу. Ну від структур ЛМР точно», — зазначив посадовець.

null
Фото з мережі Інтернет

За його словами, у будівельних реєстрах немає жодних будівельних паспортів чи дозволів на будівництво. Із усіх ділянок сім'ї Гринкевичів лише на двох можна було б зводити будинок. Решта — призначені під колективне садівництво, є захопленими державними та міськими землями. Однак і на них встигли провести будівельні роботи.

За словами Любомира Зубача, Львівська міська рада уже скерувала листи в усі можливі інстанції, аби ті вжили заходів відповідно до своїх повноважень.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews