Із російського полону повернулося семеро жителів Львівщини

01.02.2024 10:35   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Під час 50-го обміну, який відбувся 31 січня, до України повернули сімох військових зі Львівщини, які перебували в полоні РФ з 2022 року.

Про це повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

“Інформація доповнюється і я вірю, що назву ще багато імен та прізвищ наших земляків, але вже зараз можу повідомити, що сьогодні з poсійського полону повернулися троє жителів Львівщини”, — написав Козицький.

У середу, 31 січня, додому повернуся Владислав Івахов з Яворова, чоловік служив у 36 окремій бригаді морської піхоти. Зокрема, військовий захищав Маріуполь. Владислав потрапив у полон у травні 2022 року.

Також із російського полону звільнили Святослава Багрія, начальника юридичного відділу та депутата Жидачівської міської ради. Святослав був учасником АТО, коли почалася повномасштабна війна, чоловік пішов добровольцем у лави ЗСУ, служив у 24 окремій механізованій бригаді імені короля Данила. У полон окупантів Святослав Багрій потрапив у березні 2022 року під Попасною.

У Львівській ОВА також повідомили, що з полону повернуся Руслан Квас із Миколаєва Львівської області. Військовий служив у 24 окремій механізованій бригаді імені короля Данила. Руслан потрапив у полон росіян наприкінці березня 2022 року поблизу Попасної.

Пізніше Максим Козицький повідомив, що з полону звільнили Вʼячеслава Бутріма. Військовослужбовець родом із Новогродівки Донецької області. Служив у 105 окремій бригаді територіальної оборони, у полоні перебував із травня 2023 року. Мама військового наразі проживає у Новояворівську.

Також додому повернувся військовий Микола Ярема зі села Карів Червоноградського району. На початку повномасштабного вторгнення він пішов добровольцем у Великомостівську прикордонну частину. У травні 2022 року Микола пропав безвісти, пізніше стало відомо, що чоловік потрапив у полон. Крім цього до України повернули жителя Зимноводівської громади Олега Турчака.

Великомостівська територіальна громада повідомила, що з російського полону звільнили Василя Велюру, жителя села Боянець. Василь після 24 лютого 2022 року воював у складі 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила. У полон захисник потрапив у березні 2022 року.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews