Львівський суд закрив справу про можливий підкуп військового комісара

05.02.2024 18:18   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Андрій Дубовой заявив, що не знав про подарований його синові будинок у Брюховичах. Суддя повірив.

Суд закрив справу про притягнення до адміністративної відповідальності львівського військового комісара Андрія Дубового за подарований його синові будинок у Брюховичах. Дубовой заявив у суді, що не знав про подарунок, а його син стверджував, що не повідомляв про це свого батька, пише ZAXID.NET, який звернув увагу на рішення Шевченківського районного суду Львова, опубліковане 25 січня.

Про подарований 27-річному Владиславу Дубовому будинок площею 638 м2 разом з ділянкою у престижному передмісті Львова стало відомо після розслідування NGL.media, опублікованого у липні минулого року. У договорі вартість подарунку, зробленого відомою місцевою забудовницею Альбіною Савчук, була визначена у 876 тис грн, хоча ринкова вартість такого об’єкту, за оцінкою експертів, становить не менше 4 млн грн.

Через півтора місяці після публікації НАЗК підтвердило обґрунтованість припущень про можливий корисливий інтерес (уникнення мобілізації громадянським чоловіком Савчук) і кваліфікувало дії військового комісара за ч. 1 ст. 172-5 КУпАП – порушення встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків. Окрім штрафу, ця стаття передбачала можливість конфіскації будинку на користь держави.

19 січня 2024 року справу розглянув суддя Шевченківського райсуду Львова Олег Ковальчук. Під час розгляду справи Андрій Дубовой заперечив свою вину, заявивши, що не знав про подарунок його сину – хоча перед публікацією розслідування NGL.media зверталися до нього з проханням прокоментувати цей подарунок і тоді він відмовився говорити. Тепер же військком також заявив у суді, що чоловік, який перебуває у стосунках з Савчук, отримував виклик до ТЦК «на рівні з усіма військовозобов’язаними, однак проблема з мобілізацією осіб всім відома» – втім, ці слова суперечать висновку НАЗК.

Натомість його син Владислав Дубовой заявив у суді, що він має стосунки з пасербицею Альбіни Савчук – Роксоланою Завадською, дочкою чоловіка, з яким Савчук перебуває у громадському шлюбі. За словами Дубового-молодшого, у січні 2022 року він освідчився Роксолані і після того Альбіна Савчук подарувала будинок майбутньому подружжю. Він також стверджує, що будинок вирішили оформити на нього, бо у його нареченої є судові спори, а батькові він нічого не розповідав, бо це його не стосувалося.

Судячи з усього, за два роки, що минули з того часу, Владислав Дубовой так і не одружився з Роксоланою Завадською – принаймні свідки досі називають його «нареченим» і майбутнім зятем».

Андрій Завадський, партнер Альбіни Савчук і майбутній тесть Владислава Дубового, заявив у суді, що уклав контракт зі 125-ю бригадою ТрО та волонтерить, тому «не розуміє який зв’язок є між тим, що вони подарували житло як сім’ї Владиславу Дубовому і Роксолані та виконанням службових обов’язків Андрієм Дубовим».

Вивчивши матеріали справи і вислухавши свідчення обвинуваченого та свідків, суддя Олег Ковальчук закрив справу про адмінправопорушення щодо Андрія Дубового. На цю постанову суду ще може бути подана апеляція.

51-річний Андрій Дубовой уже більше не очолює військомат. Цю інформацію NGL.media лаконічно підтвердили у Личаківсько-Залізничному об`єднаному районному ТЦК та СП м. Львова, відмовившись пояснити причини звільнення Дубового.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews