Підозрюваному в коригуванні вогню по Яворівському продовжили термін тримання під вартою

06.02.2024 17:21   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Олександру Косторному продовжили термін тримання під вартою на 60 діб, тобто до 5 квітня 2024 року. Унаслідок ракетного удару по Міжнародному центру миротворчості та безпеки, за офіційними даними, загинули понад 50 військових.

Про це повідомляє Суспільне .

Сьогодні, 6 лютого, у Галицькому районному суді підсудний Олександр Косторний мав давати покази у справі, проте відмовився, мотивуючи це тим, що не мав можливості ознайомитись з матеріалами. Підозрюваний заявив, що йому забракло часу дослідити документи і він не мав технічної можливості переглянути диски із матеріалами справи.

"Я хочу засвідчити ті факти, в яких мене звинувачують, і підготувати відповідь на ці звинувачення", — каже Олександр Косторний.

На підставі цього суддя знову оголосив перерву у справі до 22 лютого.

  • Російські війська вранці 13 березня завдали авіаударів по Міжнародному центру миротворчості та безпеки на Львівщині. За даними СБУ, тоді загинули понад 50 військовослужбовців та ще 150 військових отримали поранення.
  • 73-річного експрацівника КДБ підозрюють у держзраді та передаванні даних російським спецслужбам. За даними слідства, зібрана інформація допомогла військам РФ коригувати вогонь по Яворівському полігону в березні 2022 року.
  • Олександр Косторний винним себе не вважає. Він стверджує, що насправді надсилав товаришу схему території, де він збирає гриби.
  • У вересні 2023 року в Косторного з'явився новий адвокат Юрій Палєй. Захисник обвинуваченого у держзраді закликав зробити засідання закритими та виступив проти присутності журналістів, проте суд відхилив клопотання.

 

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews