Іванна Капустянська

Іванна Капустянська

Редактор, оглядач

Україні потрібно понад 2 млн снарядів на рік. Це втричі більше, ніж може виробити Німеччина

13.02.2024 10:58   Джерело: LvNews
Автор : Іванна Капустянська

Генеральний директор німецького оборонного концерну Rheinmetall Армін Паппергер заявив, що Україні у війні проти Росії потрібно понад два мільйони артилерійських снарядів на рік, а наразі їх критично не вистачає. За його словами, ці потреби втричі перевершують виробничі можливості Німеччини.

Про це він розповів під час старту будівництва нового заводу для виготовлення боєприпасів в Унтерлюсі, пише Bild.

«У 2025 році ми хочемо виробляти до 700 тисяч снарядів на рік. На заповнення запасів у самій Німеччині піде 10-15 років», − зазначив Паппергер.

Крім того, він підкреслив відставання ФРН у сфері безпілотників:

«В Україні йде війна нового типу, а ми досі обґрунтовуємо документами, чи можна розміщувати озброєння на дронах», − зауважив гендиректор Rheinmetall.

У свою чергу канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що його уряд збільшує військові витрати і ФРН готова виплачувати 2% ВВП на оборону НАТО, тож оборонні компанії можуть розраховувати на підтримку Німеччини.

Таку заяву Шольц зробив після того, як експрезидент США Дональд Трамп заявив, що Сполучені Штати можуть не захистити партнерів по НАТО від нападу Росії, якщо вони не витрачають достатньо коштів на оборону.

"Ми повинні перейти до великомасштабного виробництва оборонного обладнання. Не лише Сполучені Штати, але й усі європейські країни повинні робити ще більше для підтримки України. Обіцянок, які були зроблені до цього часу, недостатньо. Однієї лише сили Німеччини недостатньо», – сказав Шольц 12 лютого під час відкриття нового збройового заводу компанії Rheinmetall.

«Це вкрай необхідно. Тому що якою б суворою не була ця реальність: ми живемо не в мирний час», – сказав Шольц, пояснюючи необхідність збільшення витрат на оборону до 2% ВВП.

Новий завод Rheinmetall який, як очікується, почне виробництво наступного року. Компанія заявила, що планує інвестувати у нього 300 мільйонів євро.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews