У Львові відреставрували історичну браму на вулиці Снопківській

21.02.2024 10:26   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Львові відновили браму на вулиці Снопківська, 28. Реставраційні роботи координувало ЛКП "Бюро спадщини" за програмою співфінансування з мешканцями.

Про це повідомили у пресслужбі ЛКП "Бюро спадщини".

За словами відповідального за реставраційні роботи Василя Гришканича, дверне полотно було пошкоджене через затікання й механічне втручання. Також було втрачено захисні ґратки на віконцях і дверні ручки, а засклення забите фанерою.

Реставратори встановили на браму відбійники. Також під час робіт відновили засклення брами, тож у під’їзд будинку тепер потрапляє природне світло.
"Також ми провели дослідження і виготовили нові ґратки та ручки, які за виглядом відповідають тому періоду та стали окрасою дверей", – каже Василь Гришканич.

За словами директора ЛКП "Бюро спадщини" Павла Богайчика, загальна вартість реставрації становила 65 тисяч гривень. Місто оплатило 70% від суми, а решту вартості покрили мешканці будинку.

Цьогоріч у Львові планують продовжити програму відновлення автентичних брам ц вікон у будинках, які розташовані в історичній частині міста. Роботи проводять місцеві реставратори по дереву й металу. При реставрації брам 70% вартості робіт оплачується із міського бюджету, а 30% сплачують мешканці.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews