Садовий просить Екстрену медичну допомогу з'їхати з приміщення на Миколайчука

23.02.2024 09:27   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

22 лютого комісія з питань охорони здоров’я та материнства розглянули лист від КНП ЛОР «Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» щодо врегулювання питання розірвання договору оренди з Першим територіальним медичним об'єданням Львова.

Про це повідомляє пресслужба Львівської обласної ради.

Як пояснив в.о. генерального директора Андрій Васько, керівництво КНП «Львівське ТМО «Багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги» звернулось до установи щодо дострокового розірвання договору оренди у зв’язку з необхідністю реалізації спільного проєкту МОЗ України та Світового банку «Екстрене реагування на COVID-19 та вакцинація в Україні”.

“Йдеться про гаражні приміщення, які знаходяться на території лікарні, та приміщення для ремонтного обслуговування транспортних засобів “екстренки”.

Хочу наголосити, що термін договору оренди завершується у 2027 році.

Відтак висловлюю занепокоєння, що дані дії можуть призвести до порушення основних завдань, покладених на екстрену медичну допомогу – безперебійне надання екстреної медичної допомоги, зокрема медичної евакуації, в тому числі за кордон», - повідомив Андрій Васько.

«Нам незрозуміла логіка дій ТМО. Ми живемо в непростих умовах, у стані війни, і у такий складний час порушувати питання дострокового розірвання договору оренди є неприйнятним. Цього не можна допустити, адже це відпрацьована логістика, маршрути пацієнтів, а найперше – це збереження життя та здоров’я мешканців Львівщини, в тому числі міста Львова», - наголосила голова комісії з питань охорони здоров’я та материнства Львівської обласної ради Анна Ярмола.

Відтак, комісія ініціювала проведення спільної наради з представниками міської та обласної влади, їх юридичних управлінь, депутатської комісії, управління майном спільної власності щодо вивчення та врегулювання питання щодо оренди приміщень Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews