Лікарі врятували ногу 25-річному захиснику зі Львівщини

23.02.2024 23:30   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Ілля Дмитришин з села Борщовичі Львівської області вступив до лав ЗСУ добровільно.

Як повідомиляє UNBROKEN Ukraine, Ілля гадав, що у війську стане парамедиком, оскільки має медичну освіту. Утім, розподілили його у кулеметники 80-ї окремої десантно-штурмової бригади.

У її складі захисник воював на Бахмутському напрямку, де у вересні минулого року в районі Кліщіївки і отримав важке кульове поранення – в ногу. Це сталося під час ворожого штурму. Пораненого доправили в Харків, де лікарі стабілізували стан пацієнта, встановили апарат зовнішньої фіксації та потому скерували до Львова.

Пацієнт надійшов з масивним дефектом мʼяких тканин в ділянці стегна і великим дефектом стегнової кістки – близько 7 см. За порятунок кінцівки взялася команда ортопедів-травматологів.

«Спершу побороли і інфекцію і загоїлися рану, потім зафіксували стегнову кістку пластиною і заповнили кістковий дефект цементним спейсером з антибіотиком за методикою Masquelet», – розповідає ортопед-травматолог Юрій Кіт.

«Прогнози мені спершу давали, що я буду десь пів року лежати в ліжку і нічого не можна буде з цим зробити. Я дуже боявся цього. Але вже на 3-й день після першої операції я вийшов на вулицю на милицях», – каже Ілля і дякує нашим лікарям за можливість знову ходити.

Реабілітація воїна ще триває, але він вже думає про повернення на фронт.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews