Президент присвоїв двом військовим із Львівщини звання Героя України посмертно

28.02.2024 20:12   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

24 лютого Президент України Володимир Зеленський присвоїв звання "Герой України" (посмертно) двом воїнам зі Львівщини — Василю Гукалу та Юрію Сікиринському.

Укази про присвоєння звань опублікували на сайті Офісу Президента.

Звання "Герой України" Василю Гукалу та Юрію Сікиринському присвоїли "за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові", йдеться в указах. Також обох воїнів посмертно вшанували орденом "Золота Зірка".

Василь Гукало народився у селі Залужжя. Освіту отримав в Івано-Франковому.

null

Після навчання пішов на фронт добровольцем і служив у 63 окремій механізованій бригаді ЗСУ. Василя Гукала поховали 25 квітня 2023 року.

Юрій Сікиринський — львів'янин, закінчив історичний та юридичний факультети Львівського національного університету імені Івана Франка.

null
Фото з мережі Інтернет

З початком повномасштабного вторгнення Росії добровольцем пішов на війну. Боронив територіальну цілісність та незалежність України на Харківщині та Донеччині у лавах 125-ї окремої бригади територіальної оборони регіонального управління "Захід" Сил територіальної оборони Збройних Сил України. Загинув 14 червня 2023 року.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews