Львівська обласна ТВК зареєструвала двох нових депутатів обласної ради

01.03.2024 17:00   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Львівська обласна територіальна виборча комісія зареєструвала двох нових депутатів Львівської обласної ради – Ореславу Хомик від партії "Європейська солідарність" та Юрія Бучка від партії "Слуга народу".

Як розповів Суспільному керівник проєктів у сфері виборів та місцевого самоврядування Громадської мережі "Опора" Тарас Радь, спочатку члени виборчої комісії одностайно підтримали рішення про визнання обраними депутатами Ореславу Хомик та Юрія Бучка. А після п’ятихвилинної перерви провели ще одне засідання, де ухвалили зареєструвати вищезгаданих осіб депутатами.

"Засідання виборчої комісії відбулося так, як би воно й мало відбуватися завжди. Але враховуючи бекграунд, коли рішення щодо деяких депутатів не ухвалювалися тривалий час, по півтора року, то їхня робота зараз здивувала", – каже він.

За словами Тараса Радя, в порядку денному засідання Львівської обласної територіальної виборчої комісії 29 лютого 2024 року було лише одне питання – про визнання обраною депутаткою Ореслави Хомик замість Ольги Березюк, яка склала свої повноваження достроково. Проте, на підставі листа до ТВК від обласної ради, додали ще одне питання: про заміщення мандату депутата облради замість Олександра Тіщенка, який також склав повноваження депутата. І члени ТВК одностайно його підтримали.

"А потім з таким ще одностайним запалом проголосували за визнання обраними депутатами Хомик та Бучка. Оголосили перерву на п’ять хвилин. І провели ще одне засідання, де проголосували за реєстрацію депутатів. Враховуючи, що це були останні "підвішені" депутати, то, виглядає на те, що комісія матиме довгу перерву. Хіба що хтось знову складе мандат", – говорить керівник проєктів у сфері виборів та місцевого самоврядування Громадської мережі "Опора".

Під час засідання сесії Львівської обласної ради 26 лютого 2024 року, коли депутати ухвалили рішення про складання обов’язків депутата Олександром Тіщенком, вони ж розглядали питання про складання обов’язків Іриною Кравець з Української Галицької партії. Вона написала заяву ще 27 листопада 2023 року, мотивуючи тим, що виїхала з України за кордон і не може виконувати роботу депутата. Проте, аби підтримати її заяву депутатам не вистачило кількох голосів.

Ореслава Хомик, заступниця директора з виховної роботи Львівського обласного медичного коледжу післядипломної освіти. Мешкає у Трускавці.

Юрій Бучко, заступник Львівської обласної державної адміністрації. Мешкає у Львові.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews