Посадовцю Львівської мерії та його спільниці загрожує до 10 років ув'язнення за хабарництво

04.03.2024 18:43   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Колишньому тимчасово виконуючого обов’язки керівника управління охорони історичного середовища Георгію Корнєєву загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

Як повідомляє Львівська обласна прокуратура, Корнєєв у період перебування на посаді, розробив схему протиправного одержання неправомірної вигоди за прийняття «позитивних» рішень в межах своєї компетенції.

Посадовець разом зі спільницею отримали хабар у сумі 1500 доларів від підприємця за виготовлення та погодження документації щодо реконструкції та перепланування приміщення, розташованого у центральній частині Львова.

15 серпня правоохоронці затримали посадовця під час одержання другої частини хабара 1000 доларів.

Обвинуваченим загрожує покарання – позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що у 2015 році після Революції Гідності Корнеєєв давав інтерв’ю російським пропагандистам, у якому стверджував, що львів’яни підтримують федералізацію та створення так званої Галицької республіки, а також називав націоналістів «холуями та пристосуванцями».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews