На Львівщині групу чоловіків підозрюють у збуті наркотиків у колонії

07.03.2024 07:34   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

5 березня правоохоронці повідомили про підозру в збуті наркотиків двом чоловікам. За даними слідства, 24-річний лідер групи наразі відбуває покарання у Дрогобицькій виправній колонії.

Про це повідомили у Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України.

За даними слідчих, 24-річний утриманець Дрогобицької виправної колонії збував заборонені речовини серед засуджених. Чоловік залучив до схеми кілька осіб, "як з числа утриманців пенітенціарної установи, так і з волі", йдеться у повідомленні.

Учасники схеми, які перебували на волі, закуповували бупренорфін і перекидали його через периметр колонії, який охороняється. Таким чином за тиждень у колонію потрапляло близько 30 нарковмісних пігулок, які надалі розповсюджувалися серед утриманців колонії.

Прибуток від схеми правоохоронці оцінюють у близько 400 тисяч гривень на місяць. 5 березня під час передачі чергової партії наркотиків до колонії поліцейські затримали двох учасників схеми. На місці затримання в них вилучили понад 30 пігулок.

Під час обшуків за місцями проживання учасників схеми й у колонії правоохоронці вилучили таблетки, мобільні телефони, 2000 цигарок без марок акцизного податку й чорнові записи.

Чотирьом учасникам схеми повідомили про підозру в незаконному виробництві, виготовленні, придбанні, зберіганні, перевезенні, пересиланні чи збуті наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів. Санкція статті — позбавлення волі на строк від дев'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Слідчі дії тривають, вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою й оголошення підозр двом фігурантам, які наразі знаходяться у місцях позбавлення волі.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews