Скандальний кандидат на посаду судді Конституційного суду, який не знав, коли була прийнята Конституція України, є сином екскерівника СБУ Львівщини

08.03.2024 22:39   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Суддя Господарського суду Закарпатської області Любомир Андрейчук, який є кандидатом на посаду судді Конституційного суду України, не зміг правильно відповісти на питання, коли була прийнята Конституція України.

Любомир Андрейчук під час співбесіди спершу відмовився відповідати на питання, а потім заявив, що Конституцію України прийняли в 1991 році, повідомляє LVIV.MEDIA.

Під час засідання один з експертів дорадчої групи, Василь Шакун, поставив запитання судді Любомиру Андрейчуку:

“Оскільки ви готуєтесь до посади судді Конституційного суду, не могли б ви сказати, коли була прийнята Конституція України і з яких глав та статей вона складається?”.

Любомир Андрейчук у відповідь сказав: “Чи можу я не відповідати на питання?”. Опісля прохання все-таки дати відповідь, кандидат помовчав кілька секунд і зрештою дав неправильну відповідь, а саме назвав 1991 рік, замість 1996.

Любомир Андрейчук – син колишнього начальника УСБУ у Львівській області Віктора Андрейчука.

Віктор Григорович Андрейчук народився 30 січня 1956 року у м. Кременець, генерал-майор.

Закінчив Львівський лісотехнічний університет, Інститут законодавства Верховної Ради України. Від 1983 працює в органах державної безпеки Львівщини:

від оперуповноваженого – до начальника підрозділу;
від 2000 р. – у Центральному апараті СБУ (м. Київ);
2008—2010 рр. – начальник управління СБУ у Волинській області;
2014—2017 рр. — начальник УСБУ у Львівській області.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews