У Львові відкрили Почесне консульство Словаччини

12.03.2024 19:08   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Почесним консулом Словацької Республіки у Львові став Юрій Переста, який в 2023 році отримав екзекватуру в Міністерстві закордонних справ України.

Як повідомляє пресслужба Львівської обласної ради, 11 березня урочисто відкрили офіс Почесного консульства Словацької Республіки у Львові.

Участь у заході взяв в. о. голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

«Вірю, що почесне консульство Словацької Республіки у Львові сприятиме розбудові ефективних місточків для співпраці та порозуміння між нашими народами. Бажаю, аби досвід та навички пана Юрія Перести сповна стали в нагоді для розвитку двосторонніх відносин між Словаччиною і Україною в економічній, культурній, освітній та інших важливих галузях», – сказав у вітальному слові Юрій Холод.

У своєму зверненні Надзвичайний і Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні Марек Шафін висловив сподівання, що робота Юрія Перести розвиватиме двосторонні відносини між Словаччиною і Україною.

«Відкриття Почесного консульства у Львові сприятиме тому, щоб український і словацький народи більше дізнавалися один про одного. Ми працюємо, щоб Почесні консульства Словаччини відкривалися в кожній області України», – підкреслив Марек Шафін.

Почесний консул Словацької Республіки в м. Львові Юрій Переста, подякувавши за довіру, зазначив, що це призначення для нього є великою честю і відповідальністю. Він також повідомив про надання гранту в 10 тисяч євро для Військово-медичного клінічного центру Західного регіону.

Під час урочистостей прозвучали державні гімни України та Словацької Республіки, а також твори українських та словацьких композиторів у виконанні квартету Львівської національної філармонії.

Почесне консульство у Львові працює за адресою: вул. Героїв УПА 73 Ж, офіс 304.

Довідково:

Юрій Переста народився 16 березня 1966 року в місті Мукачево Закарпатської області, з відзнакою закінчив медичний факультет Ужгородського державного університету, працює лікарем-хірургом в ТОВ «Діамед» та професором кафедри реабілітації, ерготерапії, спортивної медицини Львівського медичного університету, фізичного виховання та спорту. Доктор медичних наук. Професор, лікар вищої категорії, заслужений лікар України.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews