У Львові відбулася акція на підтримку українських військовополонених

15.03.2024 21:53   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Сьогодні, 15 березня, у Львові відбулась акція на підтримку безвісти зниклих та полонених військовослужбовців. На захід прийшли родичі військових 24 окремої бригади імені короля Данила, до них також доєднались родичі військових з інших бригад, пише Суспільне.

На площі перед Оперним театром відбувся перформанс: по центру стояла жінка на колінах із закритим обличчям. За словами організаторки акції Наталії Процик, так хочуть привернути увагу і пришвидшити обмін полоненими та повернути тіла захисників.

Одна з учасниць акції, яка представилась як Леся, розповідає, що її чоловік потрапив в полон в Попасній ще на початку повномасштабного вторгнення.

"Попасну не втримали. Було багато загиблих, багато попало в полон, серед них і мій чоловік. Росіяни його засудили буцімто за викрадення якоїсь людини, військового так званої "ЛНР". Наші органи влади знають, що мого чоловіка засудили. Російські адвокати навіть надали мені документи, у яких це засвідчується, але наразі якогось сприяння в поверненні чоловіка додому з боку влади я не бачу", — каже жінка.

Дружина безвісти зниклого військовослужбовця Мар’яна Гнік розповіла, що майже два роки не має відомостей про свого чоловіка.

"Мій чоловік зник безвісти 26 червня 22-го року у Вовчоярівці, і до цього часу немає ніякої інформації де він перебуває, чи він живий, чи в полоні, чи в загинув. Якщо загинув, то де його тіло вже стільки часу?" — каже учасниця акції.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews