Львівські хірурги вперше провели операцію з видалення матки й придатків із застосуванням робота Da Vinci

15.03.2024 22:19   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Хірурги лікарні Святого Пантелеймона у Львові вперше самостійно видалили матку та придатки за допомогою робота-хірурга Da Vinci.

Про це повідомило Перше медичне обʼєднання Львова.

Пацієнткою була 57-річна жінка — упродовж місяця вона відчувала болі внизу живота. У неї виявили кисту яйника, а ще — підвищені онкомакери. Це специфічні антигени, які показують можливість розвитку онкохвороби.

Екстрипація матки разом із придатками вважається найоб’ємнішою операцією в хірургічній гінекології. Тому для зниження ризиків під час операції медики використали Da Vinci. Таку ж роботизовану операцію хірурги лікарні вже виконували разом з іноземними колегами у 2021 році, але цього разу провели самостійно.

перація з використанням робота-хірурга показує 3D-візуалізацію всіх органів і структур, мінімізує крововтрату і ризик післяопераційних ускладнень. А ще це найменш травматичний методом хірургічної допомоги. Пацієнти швидше відновлюються і повертаються до звичного життя, тому вже на другу добу після операції пацієнтка без жодних скарг поїхала додому.

За останні три роки медики лікарні Святого Пантелеймона провели 89 роботичних втручань.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews