Проти львівського волонтера Кирила Тарана відкрили кримінальну справу

21.03.2024 19:28   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Правоохоронці відкрили кримінальну справу проти львівського волонтера Кирила Тарана. Чоловіка звинувачують в ухиленні від призову через те, що він не з'явився за повісткою на медкомісію. Менш ніж тиждень тому його силою затримали представники ТЦК на вулиці.

Як повідомили на Facebook-сторінці Оперативного командування "Захід", 17 березня Кирилу Тарану в присутності адвокатів вручили повістку для проходження військово-лікарської комісії. Він мав прийти на обстеження 20 березня 2024 року. Львів'янин не з'явився у визначений термін та не повідомив про поважні причини неявки.

"Щодо військовозобов’язаного громадянина Кирила Тарана відкрито справу за 336 статею Кримінального кодексу України "Ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період", — йдеться у повідомленні.

Тепер волонтеру загрожує від трьох до п’яти років ув'язнення.

Нагадаємо, 16 березня, дружина волонтера Віолетта Таран оприлюднила відео затримання. На ньому можна побачити, як п'ятеро працівників ТЦК схопили Кирила Тарана на вулиці та силоміць заштовхали у мікроавтобус. За словами жінки, повістки при цьому не вручали. Згодом Кирила Тарана привезли до Шевченківського РТЦК та СП. Віолетта Таран додає, що під ранок вже був готовий наказ про мобілізацію її чоловіка. Після чого волонтера відправили до військової частини на полігон у Рівне.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews