Козицький: Кабмін знову затягує з будівництвом шкільних укриттів на Львівщині

10.04.2024 09:16   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Уряд другий рік поспіль погоджує порядок розподілу грошей із затримкою.

Уряд досі не затвердив порядку розподілу субвенції з державного бюджету на облаштування шкільних укриттів. Через це громадам Львівщини знову доведеться поспіхом готувати безпечні місця у школах.

Про це 9 квітня заявив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький під час Регіонального з’їзду територіальних громад Львівщини, пише LVIV.MEDIA.

За його словами, минулого року Львівська область отримала 29 мільйонів гривень на облаштування укриттів у школах. Планувалося, що з 1 вересня діти матимуть безпечні місця на випадок тривоги. Але порядок розподілу грошей отримали лише у липні, і лише завдяки терміновій роботі громад вдалося використати 83% коштів.

Що ми маємо цього року? Я неодноразово звертався в усі високі кабінети, в які міг. Говорив: якщо хочемо, щоб школярі з 1 вересня навчалися у безпечних умовах, то порядок розподілу субвенції ми повинні мати у січні. Уже майже середина квітня. Порядку досі нема. Поки ми отримаємо його, поки визначимо переможця — знову прийдемо на те саме, що було минулого року”, — написав Максим Козицький.

Окрім того, за словами Максима Козицького, цьогоріч уряд пропонує розподіляти кошти через систему DREAM, яка сегментує області і вирішить, кому яку субвенцію надати, відповідно до пріоритетності. “Як на мене, абсолютно непрофесійний підхід. У процес мають бути включені обласні, районні адміністрації та громади. Люди на місцях повинні визначати, що у пріоритеті, а не якась електронна система.”, — додав Максим Козицький.

Також він зазначив, що є проблема з облаштуванням укриттів на перших поверхах шкіл. Багато шкіл області вже обладнали найпростіші укриття на перших поверхах, але досі не отримали схвалених актів обстеження. Якщо уряд не дозволить облаштовувати такі укриття, де це потрібно, учні цих шкіл будуть навчатися онлайн.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews