На Львівщині розпочали роботу декілька потужних реабілітаційних центрів для наших воїнів та цивільних, — Козицький

10.04.2024 11:02   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Львівській області працюють декілька потужних реабілітаційних центрів для наших воїнів та цивільних, які постраждали через війну. Але запит продовжує зростати, тому, щоб і надалі надавати допомогу системно, Міністерство охорони здоров'я України доручило нам створити цього року реабілітаційні відділення на базі кластерних лікарень у кожному районі Львівщини.

Такі відділення вже функціонують у Львові, Стрию, Дрогобичі та Новояворівську. У Самборі – завершили ремонт, очікуємо на поставку обладнання від МОЗ. У Буську та Червонограді ремонт триває, повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

На базі кожного з цих відділень планують облаштувати Центр психічного здоров’я, бо без психологічної, фізична реабілітація буде неповною.

План мінімум – амбулаторна допомога у кожному з них психологічну та психіатричну допомогу надавали стаціонарно, амбулаторно, а також, робота виїзних мультидисциплінарних бригад.

"Дякую Міністерству охорони здоров’я та Віктор Ляшко, що ми справді відчуваємо підтримку у цьому питанні. Але хотілося б більшої залученості від громад.

Зрозуміло, що не кожна громада може побудувати реабілітаційний центр, але кожна може фінансово посприяти у реабілітації воїнів зі своєї громади.
Потрібно більше системної роботи загалом у ветеранській політиці. Наголосив на цьому під час Регіонального з’їзду територіальних громад Львівщини.
Дякую Василеві Ковалю і всім причетним за те, що Меморандум про співпрацю, який Львівська обласна державна адміністрація підписала з Всеукраїнська Асоціація об'єднаних територіальних громад в межах аналогічної події минулого року, вилився у конкретні позитивні зрушення для громад нашої області", - зазначив глава Львівської ОВА.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews