На Львівщині правоохоронець і військовий організували схему вимагання грошей в ухилянтів

10.04.2024 11:14   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Зловмисники зімітували незаконне переправлення військовозобов’язаних та вимагали гроші у військовозобов’язаних.

Про це повідомляє Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

Правоохоронці, за процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону, повідомили про підозру правоохоронцю, військовослужбовцю та ще трьом особам за фактом вимагання та шахрайства.

"Вказані особи за гроші пообіцяли двом військовозобов’язаним виготовити відповідні документи та внести відомості про них до системи "Шлях". Вони, як волонтери, мали б виїхати за межі України в умовах воєнного стану. Однак насправді підозрювані ці документи підробили, а згодом, володіючи інформацією про плани чоловіків перевезти через кордон значну суму коштів, вирішили влаштувати засідку та видурити ще більше грошей.

Дорогою до відправного пункту вимагачі перевдягнуті у військову форму зупинили автомобіль з своїми "клієнтами" та представились працівниками ТЦК і СП. Погрожуючи викрити неправомірні дії чоловіків запропонували їм "відкупитись" за 20 тисяч доларів" – йдеться у повідомленні.

Наразі усім підозрюваним обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews