Мультиметр для новачка. Що потрібно враховувати насамперед?

24.04.2024 19:06   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар

Портативні цифрові мультиметри є одними з найбільш часто використовуваних приладів для діагностики електричних ланцюгів та електронного обладнання. Широкий спектр моделей, представлених у даному каталозі https://www.aks.ua/catalog/multimetry/, підтримують різні функції вимірювання, тому можуть виникати деякі труднощі під час вибору того чи іншого приладу. Який пристрій буде найкращим вибором для ваших потреб?

 Цю статтю було створено, щоб допомогти користувачеві вибрати функціональний цифровий мультиметр, ґрунтуючись на ключових характеристиках приладів.

Що слід враховувати під час вибору мультиметра?

Щоб вибрати тестер, який найкращим чином відповідає вашим потребам, необхідно звернути увагу на такі аспекти:

  • системи захисту;
  • кількість цифр, що відображаються;
  • точність;
  • кількість параметрів вимірювання;
  • габарити і матеріал корпусу;
  • наявність щупів і струмовимірювальних кліщів;

Безпека цифрових мультиметрів

 На жаль, користувачі досить часто ігнорують аспекти, пов'язані з безпекою використання мультиметрів і струмовимірювальних кліщів - https://www.aks.ua/catalog/multimetry/vid-ustroistva/tokovaya-kleshnya, тому ми ставимо це на перше місце.

Подивимося правді в очі, більшість покупців керується насамперед ціною. Як показує практика, і це особливо стосується дешевих китайських мультиметрів, які є найбільш популярними на ринку, така низька ціна дуже часто позначається на безпеці та надійності приладу. Економію буде видно в усьому, досить просто зняти кришку акумуляторного відсіку й уважно подивитися на начинку обладнання.

Як це впливає на безпеку?

 Виробники бюджетних мультиметрів використовують дешевші і несумісні запобіжники (ланцюги напруги і струму недостатньо посилені, якщо взагалі захищені). Доріжки на електронних платах не мають відповідної товщини і мають невелику відстань одна між одною, що може спричинити навіть невелику електричну дугу. Часто самі щупи неякісні та не мають відповідного перерізу для вимірювання тих значень, які здатен "переварити" сам тестер.

 Саме тому ми рекомендуємо вибирати мультиметри від перевірених виробників, навіть якщо їхня вартість перебуває в середньому ціновому діапазоні.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews