Генштаб ЗСУ завершить процедуру погодження списків на бронювання, — Тарас Грень

28.05.2024 09:07   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Згідно з постанови № 592 від 24 травня 2024 р. Генштаб ЗСУ завершить процедуру погодження списків на бронювання, які надійшли до 10 травня.

“Бронювання військовозобов’язаних за списками, що надійшли до Генштабу ЗСУ до 10 травня 2024 року, здійснюватиметься за зазначеними списками, погодженими Генштабом. Відповідне рішення Кабінет Міністрів ухвалив сьогодні на засіданні. Органам, які подавали списки до 10 травня, не потрібно повторно розпочинати процес, подаючи їх до Міноборони”, – зазначив Тарас Грень, керівник апарату Львівської ОДА.

Постановою №520 від 8.05.2024 було змінено суб’єкта, який здійснює погодження списків військовозобов’язаних, які пропонуються до бронювання на період мобілізації, та на воєнний час їх розгляд щодо повноти заповнення та наявності обґрунтувань. Відтепер ці повноваження здійснює Міністерство оборони України.

Враховуючи зазначене, прийняття рішення Мінекономіки про бронювання військовозобов’язаних здійснюватиметься виключно за результатами перевірки списків щодо повноти їх заповнення, наявності обґрунтувань та погодження Міноборони (СБУ, Службою зовнішньої розвідки).

“Уряд передав функції перевірки списків на бронювання Міністерству оборони України. Але, на момент ухвалення цього рішення на перевірці Генштабу перебували списки, які були подані раніше. Щоб не затримувати процес бронювання Генштаб завершить їх опрацювання”, – підсумував Тарас Грень.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews